In verband met vakantie zijn wij van 20 juli tot en met 14 augustus 2024 gesloten. Indien u in deze periode een bestelling plaatst, wordt deze vanaf 15 augustus 2024 verwerkt mits alles op voorraad is.

0

Goede klantenservice

Scherpe prijzen

Ruim assortiment

Oude kaas

Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

De één is meer fan van jonge kaas, maar de ander wordt dolgelukkig van een stukje oude kaas. Deze laatste heeft vaak meer smaak dankzij een langere rijptijd. In het assortiment van Kaaswijnwinkel.nl vindt u verschillende soorten en smaken oude kaas en bestelt u eenvoudig uw eigen stuk voor op brood of op de plank.

Verschillende soorten oude kaas

Wie denkt dat alle oude kazen hetzelfde zijn heeft het mis, er zit namelijk wel degelijk verschil tussen de soorten oude kaas. Zo zijn er kazen met verschillende vetgehaltes, van verschillende leeftijden en met verschillende smaken. Binnen ons assortiment vindt u dan ook van alles wat. Denk aan een oude geitenkaas, oude komijnekaas, oude brokkelkaas en oude nagelkaas, maar ook aan ‘gewone’ oude kaas en kaas die extra oud is.

Het rijpen van oude kaas

Kaas wordt oud genoemd wanneer het langer dan 12 maanden gerijpt heeft. Hoe langer de kaas rijpt, hoe meer vocht er verloren gaat. Hierdoor wordt de kaas steeds pittiger. Oude kaas heeft dan ook vaak een sterkere en vollere smaak dan jonge kaas, belegen kaas of jong belegen kaas. De kaassoort heeft wel een iets hoger vetpercentage dan jongere kazen. Dit komt omdat het vet alleen in de droge stof zit van de kaas. Wanneer het vocht uit de kaas trekt, krijgt het vet iets meer de overhand.

Oude kaas moet minimaal 12 maanden rijpen.

Op gewicht gesneden

In onze fysieke kaaswinkel in Hoogeveen bereiden wij uw bestelling voor wanneer u bestelt op Kaaswijnwinkel.nl. Hier hebben wij alle kazen liggen, welke wij van een vaste, plaatselijke leverancier afnemen. Door het goede contact en de korte lijntjes met deze leverancier houden wij het proces van de kaas nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen wij u de hoogste kwaliteit garanderen. Wanneer u een bestelling plaatst, kunt u aangeven hoeveel u van elke kaas wilt ontvangen. Vervolgens snijden wij de kaas zelf voor u op gewicht, zodat wij en u er zeker van zijn dat u krijgt wat u besteld heeft.

Oude kaas bestellen bij Kaaswijnwinkel.nl

Wilt u verschillende soorten kaas op de borrelplank leggen, dan mag een stuk oude kaas zeker niet ontbreken. Of bent u al fan en wilt u oude kaas bestellen? Dan bent u bij Kaaswijnwinkel.nl aan het juiste adres. In de kaas webshop geeft u eenvoudig aan hoeveel u van welke soort kaas wilt ontvangen. Wij zorgen er vervolgens voor dat de kaas precies op gewicht wordt gesneden en zo snel en vers mogelijk naar u toe wordt gestuurd. Bezorging vindt meestal plaats binnen 1 á 3 dagen. De kaasplank aanvullen met nog meer kaassoorten? Probeer dan ook eens onze boerenkaas en wiekenkaas.

Bent u op zoek naar een leuk cadeau voor iemand in uw omgeving? Iedereen houdt van lekker eten en over het algemeen zijn we in Nederland allemaal wel blij te maken met een goed stuk kaas. Naast de losse oude kaas in ons assortiment vindt u bij ook verschillende geschenkpakketten welke wij al voor u hebben samengesteld. Wilt u liever zelf de producten bij elkaar zoeken voor een geschenkpakket, omdat u bijvoorbeeld perse een extra oude kaas in het pakket wilt, dan is dat ook mogelijk. U kunt dan een los mandje aan uw bestelling toevoegen en dan pakken wij het alsnog mooi voor u in. Geschenkpakketten worden bij ons standaard verzonden naar uw eigen adres. Hierdoor kunt u het pakket zelf weggeven.

Heeft u vragen over onze oude kaas of over één van onze andere kaassoorten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.