0

Goede klantenservice

Scherpe prijzen

Ruim assortiment

Boerenkaas

Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Boerenkaas, échte kaas

Wilt u een lekker stuk échte Nederlandse kaas? Dan is boerenkaas een erg goede optie. Deze kaas is zonder tussenkomst van machines gemaakt, waardoor ieder stuk uniek in zijn soort is. Bij Kaaswijnwinkel.nl bestelt u de kaas eenvoudig online.

Wat is boerenkaas?

Boerenkaas is een echte Nederlandse kaas welke enkel door een Nederlandse kaasmaker gemaakt wordt. De kaas wordt ook wel rauwmelkse kaas genoemd. Dit heeft ermee te maken dat de kaas direct wordt gemaakt van de koeienmelk, zonder dat er een fabriek of machine tussenkomt. Het gaat hierbij dus om niet-gepasteuriseerde en niet-gestandaardiseerde melk. Wanneer kaas wel met behulp van een machine of in een fabriek wordt gemaakt, dan mag het geen ‘boeren kaas’ genoemd worden. Echte boeren kaas wordt namelijk op de ouderwetse manier gemaakt, veelal gewoon met mensenhanden. Over het algemeen heeft een stuk boerenkaas een volle, krachtige en rijke smaak welke iedere keer net iets anders is. Het is dan ook zeker de moeite waard om een stuk te proeven of voor te schotelen aan uw gasten.

Boerenkaas is echte Nederlandse kaas gemaakt van rauwe koeienmelk.

De bereiding van de kaas

Boerenkaas wordt, zoals al eerder besproken, gemaakt van rauwe koeienmelk. Deze melk is dus niet eerst gepasteuriseerd in een fabriek. Gepasteuriseerde melk wil zeggen dat de melk eerst verhit wordt tot 72 graden om slechte bacteriën te verwijderen uit de melk. Bij rauwmelkse kaas wordt de warme melk van de ochtend vermengd met de afgekoelde melk van de avond ervoor en vervolgens aangelengd met stremsel. De kaasmaker zorgt er vervolgens met de hand voor dat het mengsel goed in elkaar overloopt, laat het precies goed rijpen en maakt er de lekkerste kaas van.

Iedere kaas heeft een authentieke smaak

De smaak van boeren kaas is iedere keer anders. Dit komt doordat de kaas iedere keer onder andere omstandigheden gemaakt wordt. Denk hierbij aan het klimaat, de grondsoort of het gras dat de koeien eten. Hierdoor is ieder stuk boerderijkaas uniek in zijn soort. Rauwmelkse kaas heeft daarnaast meer smaak dan kaas van gepasteuriseerde melk. Waar u bij een ‘normale’ kaas slechts twee smaken proeft, kunnen dat er bij rauwmelkse kaas wel vijf zijn. Hierdoor is de smaaksensatie van de kaas veel groter en minder voorspelbaar. Toch moet hierbij gezegd worden dat smaak voor iedereen anders is. De één smult van boerderijkaas, terwijl de ander het misschien toch liever bij een ‘fabriekskaas’ houdt.

Binnen ons assortiment kunt u verschillende soorten boerenkaas bestellen. Denk hierbij aan 48+ belegen of aan 48+ extra belegen. Weet u niet precies welke kaas bij uw smaak past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van een keuze.

De voordelen van rauwmelkse kaas

  • Ieder stuk is uniek in zijn soort, waardoor u iedere keer een andere smaak beleeft
  • Rauwmelkse kaas heeft meer smaak dan kaas van gepasteuriseerde melk
  • De kaas wordt op een authentieke manier gemaakt zonder tussenkomst van fabrieken en machines
  • Boerenkaas heeft een volle, krachtige en rijke smaak
  • Bij Kaaswijnwinkel.nl bieden wij u enkel de allerlekkerste kaas van hoge kwaliteit aan
  • U bepaalt zelf hoeveel kaas u wilt bestellen en zit niet vast aan één bepaald gewicht

Bepaal zelf hoeveel boerenkaas u wilt kopen

Of u nu een relatief klein stuk of juist een flink groot stuk boerenkaas wilt bestellen, bij Kaaswijnwinkel.nl bent u aan het juiste adres. Bij ons heeft u namelijk keuze uit verschillende gewichten variërend van 100 gram tot 1500 gram. Hierdoor heeft u zelf in de hand hoeveel kaas u wilt kopen en hoeft u niet meteen een heel groot stuk te kopen. Na uw bestelling snijden wij de kaas op gewicht, zodat dit exact is wat u heeft besteld.

Rauwmelkse kaas kopen van hoge kwaliteit

Alle kazen binnen ons assortiment, zo ook de boerderijkaas, komen bij onze vaste kaasleverancier vandaan. Deze leverancier zit bij ons in de buurt en hier hebben wij nauw contact mee. Hierdoor hebben wij goed zicht op de kwaliteit en het proces van de kazen, waardoor wij de hoge kwaliteit van de kaas kunnen waarborgen. Zeker bij boerenkaas van rauwe melk is dit van groot belang omdat er veel factoren van invloed zijn op de smaak en kwaliteit van de kaas. Wij zorgen er dan ook voor dat wij u enkel de beste kazen aanbieden, waardoor u altijd het lekkerste van de boerenkaas proeft.

Boerenkaas kopen bij Kaaswijnwinkel.nl

Boerenkaas bestellen doet u eenvoudig online bij Kaaswijnwinkel.nl, uw kaas webshop. U kiest de soort kaas die u graag wilt bestellen en kiest het gewicht naar keuze. Wanneer uw bestelling bij ons is binnengekomen, gaan wij direct voor u aan de slag om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk kunt genieten van de kaas. Bezorging vindt meestal plaats binnen 1 á 3 werkdagen na uw bestelling. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de kaas goed verpakt wordt voor de verzending. Hierdoor ontvangt u de kaas goed vers en kunt u er optimaal van genieten.

Naast kaas online bestellen, kunt u bij ons ook terecht voor vele andere lekkernijen. Denk hierbij aan noten, chocolade en tapas. Wilt u de kaas cadeau geven? Bekijk dan ook eens de geschenkpakketten of stel er zelf één samen via onze webshop. Wij zorgen ervoor dat deze mooi wordt ingepakt en wordt verzonden naar uw eigen adres. Zo kunt u het geschenkpakket zelf cadeau geven.

Heeft u vragen over boerenkaas of over één van de andere producten in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen zo goed en snel mogelijk en helpen u graag als u ergens niet uitkomt.